1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A

Fogorvosoknak

Milyen előnyöket nyújt páciensed számára egy endodontiára szakosodott rendelő?

Egy olyan együttműködési lehetőséget kínálunk számodra, amelynek számtalan előnye van számodra és páciensed számára:

 1. Páciensed fogát megmenthetjük az eltávolítástól
 2. Páciensed elégedettsége nőni fog, hiszen javaslatod alapján egy bonyolult fogászati problémát is sikerül megoldani a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével
 3. Páciensed minden körülmények között biztonságban van, mert adminisztrációs rendszerünkben kap egy olyan jelölést, amely csak mikroszkópos gyökérkezelő beavatkozások elvégzését teszi lehetővé a Móricz Dentalban. Más kezeléseket még a páciens kifejezett kérésére sem végezünk el rendelőnkben
 4. A mikroszkópos gyökérkezelő beavatkozást követően részletes információt kapsz tőlünk az elvégzett kezelésekről és az általunk javasolt további teendőkről
Érdekel az együttműködés

  Milyen előnyöket nyújt páciensed számára egy endodontiára szakosodott rendelő?

  • Komoly segítséget nyújt a pontos fogászati diagnózis felállításában
  • Sokkal nagyobb sikerességgel távolíthatók el a régi, nem tökéletes gyökértömések és pótolhatók azok új és precíz tömésekkel
  • A nagyításnak köszönhetően a szabad szemmel nem vagy alig látható gyökércsatornák feltérképezését és kitisztítását is lehetővé teszi
  • A speciális fertőtlenítő és gyökértömő eljárások segítségével megakadályozható a gyökérkezelt fogak visszafertőződése
  • Jelentősen csökkenti a gyökérkezelő beavatkozásokkal olykor együtt járó kockázati tényezőket, mint például a repedés veszélyét
  • Minimalizálja a fog hosszútávú sikeres megőrzéséhez szükséges ép foganyag eltávolítását
  • Külső, illetve belső resorptiok sikeresen kezelhetőek
  • Lehetővé válik egy előzetes gyökérkezelés alkalmával betört műszer eltávolítása (sajnos gyakran előforduló jelenség, amely a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével nagy részben elkerülhető)
  • Gyökércsapok eltávolításakor a lehető legminimálisabb foganyagveszteség
  • Via falsa, perforatio sikeres zárása
  • Extra görbületek, beszűkült gyökércsatornák sikeres kezelése
  • Még fejlődésben lévő vagy korábban rezekált fogak is eredményesen kezelhetőek
  • Szükség esetén adott esetben revitalisatio érhető el revascularisatio segítségével
  • Nemcsak a fog fő csatornáinak fizikai megmunkálása, hanem lehetőség szerint az egész csatornarendszer kémiai fertőtlenítése elvégezhető (ez a hosszútávú siker egyik feltétele)

  Mikroszkóppal végzett gyökérkezelés

  Az új szemlélet nélkülözhetetlen kellékei rendelőnkben

  • Diagnosztika (ct, op, intraoralis rtg)
  • Izolálás (kofferdam)
  • Nagyítás (ExamVision loupe, Labomed, Zeiss OPMI PROergo® mikroszkópok)
  • Apexlokátor, Endomotor (VDW Reciprok Gold, Morita)
  • Megmunkálás (Mtwo, Hyflex, Protaper, ProtaperNext, Endowave, XP-Endo, Lightspeed, GatesGlidden, Munce burs, Reciprok, PathFile, ProFile, ProGlider, Revíziós file-ok, Microopener)
  • Betört eszköz eltávolítás (IRS, NSK-, SybronEndo file-ok)
  • Via falsa-, perforatio-zárás (MAP-System, MTA, TotalFill BC)
  • Fertőtlenítés (NSK Varios, EndoVac, EDDY, Chloraxid, EndoSolution, CitricAcid, CanalClean, CHX, Biolase)
  • Tömés (Buchanan pluggerek, Sybron Elements Free system)
  • Monitorozás (a kezelés teljes menete egy képernyőre kivetítve végigkövethető, amely jelentősen megkönnyíti és gyorsítja a kezelést az asszisztens és orvos részére egyaránt)

  Mikroszkóppal végzett gyökérkezelés - fogászati mikroszkóp

  Hosszútávon megtartható gyökérkezelt fogak – mikroszkóppal végzett gyökérkezelés a Te pácienseidnek is

  Kedves Kolléga!

  Bizonyára tapasztaltad már, hogy bár mindent megtettél, amit hagyományos gyökérkezeléssel el lehet érni, néhány hónap/év múlva páciensed foga mégis panaszt okozott számára vagy egy kontrollfelvételen periapicalis elváltozásra lettél figyelmes.

  Velem ez sajnos előfordult és nem értettem az okát, egészen addig, amíg el nem mélyedtem az endodontiában és nem kezdtem el mikroszkóppal dolgozni.

  A gyökérkezeléssel kapcsolatos szemléletváltásomat nemcsak a mikroszkóppal végzett munka okozta (bár igazán döbbenetes volt látni végre, amit azelőtt el sem tudtam képzelni), hanem egy Németországban végzett tematikus egy éven át tartó képzés. Ennek során megtanultam, hogy az eddigi munkám nem is lehetett sikeres sok esetben, mert bizonyos gyökércsatornát megmunkáló technikák, fertőtlenítési eljárások és a tömés akkor a legbiztonságosabb és akkor működhet leginkább hosszútávon, ha látom is, amit a fog belsejében végzek.

  Egyelőre legfőképpen olyan fogakkal találkozom, amelyek perforaltak, via falsat, betört eszközöket tartalmaznak, túltágítottak, nincs fellelve bennük minden elérhető csatorna.

  Persze ezeket is sok esetben panaszmentessé lehet tenni hosszú évekre, évtizedekre, de szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy egy fogat úgy lehet rögtön a legeredményesebben gyökérkezelni, ha azt már a legelső alkalommal mikroszkóppal végezzük (sokszor még így is kihívás!).

  A statisztikák alapján hagyományos eljárással 40-60%, mikroszkópos kezeléssel 90% feletti a 3 éven túli sikeresség molarisok esetén.

  Hogyan történik a mikroszkópos gyökérkezelés az együttműködésünk keretében:

  1. A páciensed informálása és átirányítása egy mikroszkópos endodontiára szakosodott kollégához

  Amikor páciensed kezelése elér abba a stádiumba, hogy mikroszkópos gyökérkezelésre van szüksége, informáld őt a tényről és arról, hogy egy olyan rendelőbe kerül átirányításra, amely rendelkezik mindazzal a tárgyi feltétellel és speciális külföldön és belföldön szerzett elméleti és gyakorlati tudással, amely a sikeres mikroszkópos gyökérkezelő beavatkozások elvégzéséhez szükséges. Így fogát hosszútávon megőrizheti és megelőzhető a foghúzás.

  2. A konzultáció és vizsgálat

  A kezelés egy konzultációval kezdődik. Amennyiben a vizsgálathoz intraorális röntgen vagy 3D CT felvétel készítésére van szükség, akkor azt külön térítési díj fejében tudjuk elkészíteni rendelőnkben.

  3. A kezelési terv felállítása és árajánlat készítés

  A diagnózis felállítását követően részletesen és érthetően ismertetjük pácienseddel, hogy milyen további kezelésre van szüksége. A kizárólag mikroszkópos gyökérkezelést tartalmazó kezelési tervet árajánlatba foglaljuk és ezt megkapja. Az ajánlat részleteit természetesen megbeszéljük vele.

  4. Mikroszkópos gyökérkezelés beleegyező nyilatkozat

  Ha a páciensed a kezelési tervben és az árajánlatban foglaltakat elfogadja, akkor megegyezés születik a kezelés ütemezéséről, időzítéséről. Az első kezelési alkalom előtt egy mikroszkópos gyökérkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot iratunk alá pácienseddel biztonsági okokból.

  5. Mikroszkópos gyökérkezelés általában két ülésben

  A kezelés végén hosszútávú ideiglenes töméssel látjuk el a fogat és röntgenfelvételt készítünk.

  6. A páciens tájékoztatása a mikroszkópos gyökérkezelést követően

  Tájékoztatjuk páciensedet az elvégzett beavatkozásokról. Informáljuk arról, hogy a további kezeléseket nálad veheti igénybe és arról is, hogy esetét részletesen megbeszéljük Veled.

  7. A páciens visszairányítása hozzád a sikeres mikroszkópos gyökérkezelés után

  A tájékoztatást követően páciensedet visszairányítjuk hozzád. További fogászati kezeléseket számára nem végzünk (még külön kérésére sem).

  8. Szakorvosi tájékoztató számodra a mikroszkópos gyökérkezelés eredményéről és további teendőkről

  Miután a páciensedet visszairányítottuk hozzád, felvesszük veled a kapcsolatot és részletesen tájékoztatunk a kezelés menetéről, annak végeredményéről.

  Természetesen azokat a legfontosabb orvos-szakmai információkat is megosztjuk veled, amely nélkülözhetetlen a fog további sikeres kezeléséhez.

  Mennyibe kerülnek a mikroszkópos gyökérkezelő beavatkozások? – Mikroszkóppal végzett gyökérkezelés

  Amennyiben szeretnéd páciensedet tájékoztatni arról, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel kell számolnia a mikroszkópos gyökérkezelések esetében, egy kivonatos ártáblázatot találsz itt:

  3D CT – teljes

  19 500 Ft

  Mikroszkópos gyökérkezelés még nem kezelt fogon – frontfog

  131 000 Ft

  Mikroszkópos gyökérkezelés – újra gyökérkezelés – frontfog

  146 000 Ft

  Mikroszkópos gyökérkezelés még nem kezelt fogon – premoláris (kisörlő)

  140 000 Ft

  Mikroszkópos gyökérkezelés –újra gyökérkezelés

   premoláris (kisörlő)

  154 000 Ft

  Mikroszkópos gyökérkezelés még nem kezelt fogon – moláris (nagyörlő)

  153 000 Ft

  Mikroszkópos gyökérkezelés – újra gyökérkezelés – moláris (nagyörlő)

  160 000 Ft

  Betört műszer eltávolítása/műszer

  Minden esetben csak komplett gyökérkezeléseket végzünk. A betört eszköz eltávolításának költsége a teljes gyökérkezelési költséghez adódik hozzá, tehát csak a betört műszer eltávolítását nem tudjuk vállalni.

  25 000 Ft

  Csapeltávolítás/csap

  16 000 Ft

  Endo 3D CT 1 foghoz

  14 000 Ft

  Természetesen a mikroszkóppal végzett gyökérkezelés előtt a precíz árajánlatot az első konzultáció alkalmával kapja meg páciensed, a fenti árak csak tájékoztató jellegűek.

  Esetbemutatások – Mikroszkópos gyökérkezelés

  Nézzünk egy példát!

  Egy beküldő kolléga páciense 27-es pulpitises fogát megtrepanálta. A csatornákat első szondázás után szűknek találta.  A fogat további megmunkálás nélkül gyógyszeresen zárta. Elmondta páciensének, hogy a fogat mikroszkóp segítségével sikeresebben lehetne kezelni, aki érdeklődő és nyitott volt a kezelésre.

  A kollégával történt telefonos egyeztetés után az első konzultációs alkalommal ct készült a páciens fogáról:

  Megbeszéltük a mikroszkópos kezelés lépéseit, várható költségeit, a felmerült kérdéseket. A páciens írásos kezelési tervet kapott, ehhez csatolva a kezelés részletes leírását, a lehetséges kockázatokat, utópanaszokat és az egyes kezelések utáni tennivalókat.

  Második alkalommal feltártam a pulpakamrát. A palatinális és mb1 csatornák kezelése nem okozott nehézséget. Db-ben a csúcsi görbület hosszasabb megmunkálási időt vett igénybe (milyen jó, hogy csak egy 10-es file járt előttem a gyökércsatornában és nem preparáltak lépcsőt egy 40-sel!). Mb2 egyáltalán nem látszott. Csak a ct alapján tudtam, hogy keresnem kell és a ct alapján tudtam kimérni, hogy pontosan hol.

  A 2. kezelés lépései fotókban:

  Gyógyszerrel zártam a fogat.

  Harmadik alkalommal a páciens arról számolt be, hogy a fog kezelés előtti kopogtatási érzékenysége teljesen megszűnt, a kezelés után egy napig fájdogált a foga, utána már nem.

  Befejeztük a kezelést:

  A beküldő orvost részletesen tájékoztattam a beavatkozás lépéseiről, megkapta a csatornák MF méreteit és a lezárás módját, hogy megfelelő postendot végezhessen. Fél év múlva várjuk kontrollra a pácienst.

  Érdekel az együttműködés

   Ki végzi rendelőben a mikroszkópos gyökérkezelő beavatkozásokat? – Mikroszkóppal végzett gyökérkezelés

   Dr. Török Adrienn fogszakorvos

   Fog- és szájbetegségek szakorvosa, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, endodontia (gyökérkezelés) szakorvosa
   Év
   Szakképesítés
   Megszerzésének helye
   1997
   Fogorvosi diploma
   Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Fogorvostudományi Kara
   1999
   Fog- és szájbetegségek szakvizsga
   Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Fogorvostudományi Kara
   2006
   Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsga
   Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Fogorvostudományi Kara
   2012
   Mester hipnoterapeuta
   National Build of Hypnotists, Merrimack, New Hampsire
   2013
   Mikroszkópos gyökérkezelés curriculum
   Deutsche Gessellschaft für Endodontologie
   2015
   Gyökércsatorna tisztítás és gyökércsatornák vegyi előkészítése képzés
   VALID Kerr Endodontics
   2016
   Bioaktív anyagok használata a gyökérkezelés során
   SIE International Congress – Rome
   2016
   Endodontia kihívások a fogak megmentésében
   SIE International Congress – Rome
   2016
   Endodontia kongresszus
   Deutsche Gessellschaft für Endodontologie – Frankfurt an Main
   2016
   Endo innivation Hands-on kurzus
   Coltene -Budapest
   2017
   Biennal Congress
   Eurorean Society of Endodontology – Brussels
   2017
   Endo Revolution 1.0
   Dental World – Budapest
   2018
   Roots Summit – nemzetközi endodontiai kongresszus
   ADA – CERP American Dental Association  – Berlin
   2019
   ESE Vienna Biennal Congress
   Európai Endodontiai Társaság – Bécs
   2020
   Dental coach
   Coaching Akadémia
   2020
   Endodontia szakvizsga
   Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Fogorvostudományi Kara

   Diplomámat 1997-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Fogorvostudományi Karán szereztem meg.

   1999 óta dolgozom magánfogszakorvosként, kezdetben a Kelenföldi Fogászati Centrumban, majd új klinikánkon a Móricz Dental Esztétikai Fogászati és Implantációs Centrumban, ahol igyekszem pácienseim számára magas szintű, mindenre kiterjedő fogászati ellátást nyújtani a teljesség igényével.

   Fő érdeklődési területem: az endodontia

   Az endodontia a fogbélbetegségekkel foglalkozó tudományág. Elvégeztem Münchenben egy speciális egy éves képzést, hogy a hazánkban még ritkán alkalmazott mikroszkópos gyökérkezelési eljárásban széleskörű ismeretekre tegyek szert és mikroszkópos gyökérkezelésre specializálódott fogorvos váljon belőlem.

   Német nyelven jól beszélek.

   Fontos számomra, hogy rendelőmben mindig oldott és kellemes legyen a hangulat.Kollégáim és pácienseim közt egyaránt a nyugodt légkör megteremtésére törekszem, hiszen gyógyítani csak feszültségmentes környezetben lehet. Tisztelem a hozzám bizalommal érkezőt, tevékenységemet pedig a kölcsönös együttműködésre alapozom.

   Szakmai tudásom birtokában igyekszem széleskörűen tájékoztatni betegeimet, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül a számukra legmegfelelőbbet választhassuk ki egyénre szabottan. A szakmailag helytálló beavatkozások számomra alapvető igényt jelentenek. Mindezek megvalósítását segítik legújabb tanulmányaim a hipnoterápia területén. Szükség esetén pácienseim kérésére különféle relaxációs technikákat alkalmazok, amelynek eredményeként lehetőség van érzéstelenítés nélküli, fájdalommentes kezelésekre.

   “A boldogságra nincs megfelelőbb pillanat, mint az, amelyik éppen most van. A boldogság az út és nem a cél. Nincs megfelelőbb idő, hogy boldog légy, mint éppen most.”

   Szerencsés vagyok, mert minden kedves számomra, amivel éppen foglalkozom. Két nagyfiú édesanyjaként szeretném nekik megtanítani mindazt, ami számomra értéket képvisel: megbecsülni az őszinte emberi kapcsolatokat, észrevenni az önzetlen szeretetet, megtalálni és tisztelni a hivatást, segíteni, ahol lehet, örömet okozó hobbikra lelni, jóra használni, kihasználni a bennünk rejlő erőt, adottságokat.

   Élek-halok a természet szépségeiért, sokszínűségéért. Naponta több órát kirándulok Vackorral és Berkenyével, weimari vizsláimmal. Szeretek fotózni.

   Az utóbbi időben a pszichológia különféle területei érdekelnek, nagyon jól illeszthető a fogorvosi munkámhoz és segítséget jelent az emberi kapcsolataimban is. Családom minden tagja dobol, amihez én is kedvet kaptam, ez most a legújabb hobbim. Az új kihívások örömet okoznak, rendszerint kitalálok valamit, amivel még nem foglalkoztam, nagyon jó tanulni, rengeteg tervem van.

   Páciens beküldő kérdőív

    Páciens adatai:

    Beküldő orvos adatai:

    Rendelkezésre álló felvételek a fogról

    Title 1
    Title 2
    Title 3
    Content 1 1 Content 1 2 Content 1 3
    Content 2 1 Content 2 2 Content 2 3
    Content 3 1 Content 3 2 Content 3 3