1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A

A mikroszkópos gyökérkezelés

Hogyan menthetjük meg fogait a korszerű technológia segítségével?

A mikroszkópos gyökérkezelés egy nagy precizitású fogászati eljárás, amely minden eddiginél megbízhatóbbá teszi a gyökérkezelő beavatkozását. A mikroszkópos gyökérkezelés egy kíméletes fogászati beavatkozás, amely a csúcstechnológiát és speciális szaktudást ötvözi egy kezelésben. Tudás és technológia egy kézben, egy helyen. A mikroszkópos gyökérkezelés célja az, hogy gyökérkezelendő fogát megmentsük a kihúzástól.

Rendelőnkben a mikroszkópos gyökérkezelés LABOMED PRIMA DNT és ZEISS OPMI PROergo® fogászati mikroszkópok segítségével történik, amelyek a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik.

Mikroszkópos gyökérkezelés Budapest

A mikroszkópos gyökérkezelés specialitásai, melyek az Ön számára is biztonságossá teszik a gyökérkezelő beavatkozásokat

A mikroszkópos gyökérkezelés legfontosabb eszköze a fogászati mikroszkóp, amelyben paraméterezésének köszönhetően a nagyítás mértéke változtatható, így az minden esetben igazodni tud a mikroszkópos gyökérkezelés pillanatnyi igényeihez:

 

 • A maximális nagyítás akár 25-szörös is lehet, ami a legkisebb területek feltérképezését is lehetővé teszi

 

 • A mikroszkóp egy nagy teljesítményű (27 wattos) LED világítással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a kezelendő felület tökéletes megvilágítását

 

 • A csatornák lezárása során különböző színhőmérsékletű megvilágítás válik szükségessé, mely az általunk használt mikroszkópon beépített színfilterekkel érhető el

 

 • A rugalmas, oszlopos kivitelezésnek köszönhetően a mikroszkóp feje precízen vihető a kezelendő felület felé, így az a maximális láthatóságot tudja biztosítani a mikroszkópos gyökérkezelés közben

Egy fog megmentése – mi erre törekszünk a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével

Egy fogászati problémának több megoldása is van. Mi a Móricz Dentalban arra törekszünk, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével mindent megtegyünk fogainak megmentése érdekében, ha ez orvosilag lehetséges.

A mikroszkópos gyökérkezelés abban nyújt nekünk extra segítséget, hogy egy gyulladásban lévő fog esetében is pontos képet kapunk annak állapotáról és gondoskodni tudunk a gyulladás megszüntetéséről. Egy fog megmentése összetett feladat főleg, ha egy korábban már gyökérkezelt fogról van szó. Ahhoz, hogy a kezelés sikeres legyen alaposan meg kell vizsgálni a probléma okát, ehhez a mikroszkópon túl 3D CT felvétel készítésére is szükség van.

Egy fog megmentése azzal kezdődik, hogy a gyulladásban lévő fogat tehát nem húzzuk ki, hanem mikroszkópos gyökérkezelés segítségével megtisztítjuk a gyökércsatornákat, melynek következtében megszűnik a gyulladásos állapot.

A gyulladás megszűnését követően pedig egy végleges gyökértöméssel látjuk el fogat, majd esztétikus töméssel (betéttel) vagy koronával fedjük azt be.

Miért jó Önnek, ha mikroszkópos gyökérkezelés segítségével kezelik fogait?

A mikroszkópos gyökérkezelés lehetővé teszi egy olyan kíméletes fogászati eljárás alkalmazását, amelynek számtalan előnye van az Ön számára:

 1. A mikroszkópos gyökérkezelés segítségével elkerülheti a foghúzással együtt járó kellemetlenségeket
 2. Nem kell egyetlen napot sem fogak nélkül töltenie, hiszen megmaradnak a saját fogai
 3. Rágóképessége változatlan marad
 4. Nem lesz szüksége költséges implantátum beültetésére vagy fogpótlásra a hiányzó foga helyén
 5. Nem kell hosszú ideig várnia a végleges fogpótlásának elkészültéig (az implantátum beültetést követően a gyógyulási periódus 3-4 hónap)

Az Ön garantált biztonsága a mikroszkópos gyökérkezelés alatt

Négy alapvető tényező a garancia a biztonságos mikroszkópos gyökérkezelés megvalósításához:

Első feltétel: professzionális szakértelem a mikroszkópos gyökérkezelés területén

A mikroszkópos gyökérkezelés célja az, hogy megmentse fogait a kihúzástól és azok költséges pótlásától. Ez az eljárás sokszor még a reménytelennek tűnő fogakat is képes megmenteni korszerű technológiájának köszönhetően. Azonban mit sem ér a technológia szaktudás és gyakorlat nélkül.

A Móricz Dentalban a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozást Dr. Török Adrienn mikroszkópos gyökérkezelés specialista, azaz endodontus fogszakorvos végzi. Így biztos lehet abban, hogy jó kezekben van az Ön mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozása, hiszen a doktornő szinte kizárólag ezzel a tevékenységgel foglalkozik és ezen a területen rendelkezik a legnagyobb nemzetközi szintű szakmai tudással és gyakorlattal.

Második feltétel – a ma elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozások során

A kimagasló szakértelem tökéletes kiegészítője a korszerű technológia. A Móricz Dentalban alkalmazott 3 darab fogászati mikroszkóp a ma elérhető egyik legkorszerűbb eszközparkot jelenti a kíméletes és biztonságos mikroszkópos gyökérkezelés elvégzéséhez. Az akár 25-szörös nagyítás és speciális színhőmérsékletű LED világítás a biztosítéka annak, hogy ezzel a korszerű eljárással minden gyökércsatorna feltérképezésre, alapos kitisztításra-fertőtlenítésre és gondos betömésre kerüljön. Ezáltal lesz az Ön mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozása sikeres és hosszú távú megoldás lesz.

Harmadik feltétel – a gondosan megválasztott minőségi mikroszkópos gyökérkezelés alapanyagok

A tartós és biztonságos mikroszkópos gyökérkezelés elvégzéséhez a speciális szakértelmen és technológián túl még egy fontos sikertényezőre is szükség van. Ez pedig nem más, mint a gondosan megválasztott és hiteles forrásból származó fogászati alapanyagok. A Móricz Dental büszke arra, hogy csak a legmagasabb európai sztenderdeknek megfelelő fogászati alapanyagokat használja gyógyító tevékenysége során. Ez nyújtja a harmadik biztonsági tényezőt az Ön számára.

 

Negyedik feltétel – korszerű fogtechnikai laboratórium a mikroszkópos gyökérkezelés mögött

Bár a mikroszkópos gyökérkezelés nem igényel közvetlen fogtechnikai munkát, azonban a sikeresen gyökérkezelt fog korona részét megfelelően szükséges lezárni ahhoz, hogy a fog ne fertőződjön vissza és hosszú távon bírja a rágás okozta terhelést.

A biztonságos mikroszkópos gyökérkezelés eredménye, hogy a kezelt fog többé nem okoz problémát, de ennek feltétele, hogy a fedő tömés vagy fogpótlás tökéletesen illeszkedjen.

Milyen fogpótlások készülhetnek a mikroszkópos gyökérkezelés sikeres elvégzése után?

 • Esztétikus fedőtömés (ritkább esetben alkalmazható, olyan estekben használják amikor kevés foganyag hiányzik)
 • Esztétikus betétek (közepes kiterjedésű foganyag hiány esetén alkalmazható, az esztétikus tömést helyettesítő betét, amely korszerű technológiával készül el a fogtechnikai laboratóriumban)
 • Fémkerámia korona (amennyiben Önnek már eleve korona van a kezelt fogán, vagy nincs annyi saját foganyaga, ami a betétet megtartsa; költségtakarékos, de kevésbé esztétikus megoldás, amely esetében a fogtechnikai laboratórium készít egy fém vázat és azt esztétikus kerámiával leplezi; ez kerül a gyökérkezelt fogra)
 • Cirkon korona (amennyiben Önnek már eleve korona van a kezelt fogán, vagy nincs annyi saját foganyaga, ami a betétet megtartsa; kiemelkedően esztétikus és élethű fogpótlás, amely esetében a fogtechnikai laboratórium készít egy cirkon vázat és azt esztétikus kerámiával leplezi; ez kerül a gyökérkezelt fogra)

A Móricz Dentalban készülő betétek és fogpótlások kizárólag magasan kvalifikált fogtechnikussal dolgozó és csúcstechnológiát alkalmazó laboratóriumokban készülnek az Ön számára, személyre szabva.

Számunkra nagyon fontos, ha már a mikroszkópos gyökérkezelés sikeres, akkor az arra került fogpótlás is mindenben elnyerje az Ön tetszését és megfeleljen az anatómiai, statikai és esztétikai elvárásoknak valamint, hogy megfelelően zárjon, hogy a kezelt fog ne fertőződjön vissza. Ehhez nyújt számunkra szakmai támogatást egy megbízható fogtechnikai laboratórium, amellyel évtizedes munkakapcsolatot ápolunk.

Mikroszkópos gyökérkezelés

A fájdalommenetes mikroszkópos gyökérkezelés lehetőségei a Móricz Dentalban

A gyökérkezelő eljárások során a fájdalommentesség a Móricz Dentalban két forrásból is táplálkozik:

Érzéstelenítő technikák, melyek fájdalommentessé teszik a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozását

Minden egyes gyökérkezelő beavatkozást egy három lépésből álló érzéstelenítő eljárás előz meg:

 • Annak érdekében, hogy a amikroszkópos gyökérkezelés során még a tűszúrás se okozzon Önnek fájdalmat, egy speciális, kellemes, gyümölcsös ízesítésű érzéstelenítő zselével érzéstelenítjük az injekció helyét. A zselé egy-két percen belül kifejti hatását, így már nem fogja érezni a tűszúrást
 • Az elérzéstelenített területre kezelőorvosa először csak egy kis mennyiségű érzéstelenítő szert ad be, hogy ezzel a lokális területet kezelje. Ennek célja az, hogy a teljes érzéstelenítési folyamat (maga az injekció) ne okozzon Önnek kellemetlenséget
 • Miután a lokális terület már érezhetően elzsibbadt, akkor kerül beadásra a teljes érzéstelenítő szer mennyiség. A helyi érzéstelenítő szer mennyisége (a biztonságos egészségügyi határokon belül) minden esetben igazodik az Ön egyedi érzékenységéhez. Ha tehát a beavatkozás közben mégis fájdalmat érezne, akkor további érzéstelenítő szer kerül beadásra.

A fájdalommentes mikroszkópos gyökérkezelés másik forrása a modern technológia

Rendelőnkben a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozáshoz olyan eszközöket és berendezéseket használunk, melyek lehetővé teszik a kíméletes, de minőségi, kompromisszumok nélküli beavatkozásokat.

A mikroszkópos gyökérkezelés során használt csúcstechnológiát képviselő eszközeink a következők:

 • Zöld technológiával működő 3D CT berendezésünk a pontos diagnózisért
 • Fogászati mikroszkóp a precíz gyökércsatorna feltárás kedvéért
 • Gyökércsatorna átöblítő eszközök a tiszta gyökércsatornákért
 • Gyökércsatorna hossz bemérő készülék, hogy a gyökértömés biztosan a gyökércsúcsig tartson
 • Ultrahangos gyökércsatorna tisztító berendezés, a baktériummentes környezetért
 • Fogászati lézerberendezés a sterilitás legmagasabb fokának eléréséért
 • Gyökértömő berendezés a hosszú távú megoldásokért

Fogászati mikroszkóp – a sikeres mikroszkópos gyökérkezelés elengedhetetlen high-tech eszköze

A fogászati mikroszkóp kifejlesztésének elsődleges célja az volt, hogy a fogászati kezelések, élükön a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozásokkal, minél kíméletesebbek, precízebbek és tartósabbak legyenek. Ennek az eszköznek számtalan olyan előnye van, amely most az Ön szolgálatába állítható, hogy megmentsük meglévő fogait a kihúzástól.

Milyen előnyei vannak a fogászati mikroszkóp alkalmazásának az Ön számára:

 • Komoly segítséget nyújt kezelőorvosának a pontos fogászati diagnózis felállításában
 • Mikroszkópos gyökérkezelés segítségével sokkal nagyobb sikerességgel távolíthatók el a régi, nem tökéletes gyökértömések és pótolhatók azok új és precíz tömésekkel
 • A nagyításnak köszönhetően a szabad szemmel nem vagy alig látható gyökércsatornák feltérképezését és kitisztítását is lehetővé teszi
 • Jelentősen csökkenti a gyökérkezelő beavatkozásokkal olykor együtt járó kockázati tényezőket, mint például a fogtörés vagy a repedés veszélyét
 • Minimalizálja a sikeres gyökérkezeléshez feltétlenül szükséges ép foganyag eltávolítását
 • Fogászati mikroszkóp segítségével lehetővé válik egy előzetes gyökérkezelés alakalmával betört műszer végleges eltávolítása (sajnos gyakran elforduló jelenség, amely a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével nagy részben elkerülhető)

Mikroszkópos gyökérkezelés, fogászati mikroszkóp

Amit a legújabb fogászati mikroszkópunkról Önnek is érdemes tudnia

Egy mikroszkópos gyökérkezelés alkalmával természetes elvárás az Ön részéről a részletes tájékoztatás iránti igény és a tartós, esztétikus végeredmény. Ez egy több lépésből álló, összetett kezeléssorozat, amely ZEISS OPMI PROergo® fogászati mikroszkóp segítségével nagy precizitással és pontosággal végezhető el.

A képalkotó technika pedig segít Önnek megérteni a diagnosztikai vizsgálatot, a mikroszkópos gyökérkezelés módját és a várt eredményeket funkcionális és esztétikai szempontból. A mikroszkóppal készített tiszta képek és videók rendkívül hasznosak ahhoz, hogy fokozzák az Ön megértését. Ezt nyújtja számunkra a fogászati mikroszkóp.

1.Pontosság a diagnosztikában fogászati mikroszkóp segítségével

Az ZEISS OPMI PROergo® a világ egyik leghíresebb optikai gyárának a terméke. Ez a fogászati mikroszkóp, elegáns, vonzó megjelenést kölcsönöz a fogászati munkának. Azonban nem az esztétikai megjelenés a legfontosabb tulajdonsága. Az eszköz szíve és lelke – a precíziós technológia, amely meghajtja. Ez teszi korszerűvé a gyökérkezelés folyamatát.

Mikroszkópos gyökérkezelés Móricz Dental

2. Kényelem a munkában – fókuszálás a sikeres gyökérkezelésre

Egy mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozás hosszabb időt is igénybe vehet. A kezelés sikeressége szempontjából pedig fontos, hogy kezelőorvosa kényelmes és nyugodt körülmények között tudjon dolgozni, hiszen így gyógyító tevékenységére tud koncentrálni. A ZEISS OPMI PROergo® fogászati mikroszkóp pont ezt teszi lehetővé, hiszen a kezelés során megkönnyíti a kényelmes munkavégzést. Az ergonomikus kialakítás segít megelőzni a hát és a nyak fájdalmát, csökkenti a fáradság érzetet, csökkentve a kezelőorvosára ható nyomást.

 

3. Precizitás a mikroszkópos gyökérkezelés során a fogászati mikroszkóp speciális megvilágításnak köszönhetően

A ZEISS OPMI PROergo® lehetővé teszi olyan régiók sikeres kezelését, amelyek egyébként nehezen láthatók. A koaxiális megvilágítás a kezelt területre irányítja a fényt, így az tökéletesen belátható a kezelőorvosa számára. Még a nagyon szűk gyökércsatornák is hatékonyan kerülnek megvilágításra és válnak ezáltal láthatóvá. Ezzel teszik lehetővé a kisebb méretű vagy rejtett gyökércsatornák feltérképezését és sikeres kitisztítását.

4. Rugalmas alkalmazkodás a változó feltételekhez – automatikus fényerőszabályozás

A ZEISS OPMI PROergo® fogászati mikroszkóp integrált fényforrással és biztonsági lámpa modullal van felszerelve. A nagy teljesítményű xenon lámpa alkalmas a kezelési terület nagy kontrasztú megvilágítására és a természetes napfényre jellemző fényhőmérsékletre.

A kezelés közbeni fókusz megváltoztatása 200 mm és 415 mm munkatávolságon belül mozgatás nélkül végezhető el a beépített Varioskop® funkciónak köszönhetően. Ez rugalmasabbá és gyorsabbá teszi a kezelési folyamatot.

5. Zoomoljunk a gyökércsatornák belsejébe – beépített motoros Varioskop

A SpeedFokus funkciónak köszönhetően a mikroszkóp mozgatása nélkül egy gombnyomással történhet a fókuszálás a gyökércsatornák legmélyére vagy változtatható meg a kezelési pozíció.

A fogászati mikroszkóp ergonomikus kialakítású fogantyúi egyszerűvé teszik a legfontosabb funkciók elérését:

 • a fókuszt
 • a zoom-ot
 • a fényerő szabályozást

6. A biztonságos mikroszkópos gyökérkezelés alapjai – egyensúly és fék az erőteljes és precíz pozícionáláshoz

A fogantyún található mágneses tengelykapcsolók reteszelésével a ZEISS OPMI PROergo® könnyen mozgatható a kívánt munkakörnyezetbe – még akkor is, ha ahhoz fényképezőgép vagy videókamera került csatlakoztatásra. Ez biztosítja a nyugodt és biztonságos munkavégzést.

Minőségi alapanyagok használata a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozások alkalmával

Miért fontos az Ön számára az, hogy fogászati kezelései során kizárólag minőségi alapanyagok kerüljenek felhasználásra?

A fogászatban, akár csak az élet más területein is szinte végtelen az alapanyagok kínálata és forrása (alapanyagoknak nevezzük azokat a fogászati anyagokat, melyeket kezelőorvosa felhasznál az Ön fogászati problémájának orvoslása során). Jelentős túlkínálat van ezen a piacon, azonban ez kockázatot is rejt magában az Ön számára.

A nem megfelelő minőségű vagy kétes forrásból származó fogászati alapanyagok jelentős mértékben csökkentik az adott kezelés élettartamát így megkárosítják Önt.

Az Ön biztonságát tehát egyértelműen az szolgálja ha kezelése során csak igazoltan hiteles forrásból származó, minőségi alapanyagok kerülnek felhasználásra.

A minőségi alapanyagok három kritérium szerint értékelhetők:

 1. Rendelkezzenek olyan európai minősítéssel, amely hitelessé teszi azok minőségi besorolását
 2. Képviseljék a ma elérhető legkíméletesebb, az emberi szervezetre káros hatást nem gyakorló minőségi kategóriát
 3. Származzanak hiteles forrásból, ahol az anyagok eredete visszavezethető az előállítási helyükig

Korszerű eszközpark – milyen berendezések járulnak hozzá az Ön mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozásának a sikerességhez?

Digitális 3D Green CT berendezés:

A szervezetbarát CT berendezésnek köszönhetően az Ön fogászati problémája a nagy felbontású CT képek segítségével maradéktalanul feltárásra kerül. Ez azért fontos a korszerű eszközpark, mert így biztos lehet abban, hogy személyre szabott kezelési tervet kap.

Fogászati mikroszkóp:

A korszerű fogászati eszközpark egyik legfontosabb eszköze, amely nagy biztonságúvá teszi az Ön számára a mikroszkópos gyökérkezelés beavatkozásokat. Az akár 25-szörös nagyítás és a speciális színhőmérsékletű LED világítás, amely közvetlenül a kezelendő felület világítja meg, lehetővé teszi, hogy minden gyökércsatorna feltérképezésre és alapos kitisztításra-fertőtlenítésre kerüljön.

Ultrahangos gyökércsatorna tisztító berendezés:

Az eszköz használatának célja az, hogy a feltárt gyökércsatornák a lehető legprecízebben ki legyenek tisztítva. Ennek azért van jelentősége, mert a gyökércsatornák kitisztításának minősége jelentős mértékben befolyásolja a gyökérkezelés tartósságát.

Digitális gyökérhossz-meghatározó berendezés:

Az eszköz használatának célja az, hogy kezelőorvosa a gyökércsatorna tisztításakor pontosan tudja, hogy meddig ér a csatorna. Ez azért fonots az Ön számára, mert a korszerű bemérésnek köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy a gyökércsatorna kitisztítása és a gyökértömés egésze a gyökércsatorna végéig elér majd

Fogászati lézer:

Az emberi szervezet kímélő fogászati lézer célja az, hogy gondoskodjon a feltárt gyökércsatorna fertőtlenítéséről, azaz egy káros baktériumoktól mentes környezetet hozzon létre. Ez azért fontos az Ön számára, mert ezzel a korszerű módszerrel a minimumra csökkenthető az újra fertőzés kockázata és ezzel a gyökérkezelés tartóssága is jelentősen nő.

Gyökérkezelés, 3D CT készítése

Mit kell tennie abban az esetben, ha Ön is szeretné élvezni a csúcstechnológia és a speciális szaktudás által nyújtott előnyöket fogászati kezelései során?

A biztonság mindannyiunk számára fontos lételem, főleg, ha az egészségünkről van szó. A mikroszkópos gyökérkezelés egy új és korszerű módszer arra, hogy meglévő fogait biztonságos módszerekkel és eljárásokkal mentsük meg az elvesztésüktől.

Ismerje meg a mikroszkópos gyökérkezelés fogmegtartó lehetőségeit és jöjjön el a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra dr. Török Adrienn mikroszkópos gyökérkezelő specialistához, azaz endodontus fogszakorvoshoz. Konzultációra a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud jelentkezni.

nyitva tartás
Hétfő – péntek: 08:00 – 20:00
Szombat: 09:00 – 15:00
hol talál meg minket?
IDŐPONT FOGLALÁS