1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A

Hogyan történik lépésről lépésre a mikroszkópos gyökérkezelés a Móricz Dentalban?

Hogyan történik mikroszkópos gyökérkezelés lépésről lépésre a Móricz Dentalban?

A mikroszkópos gyökérkezelés szakértői kezekben egy biztonságos és tartós megoldás. A gyökérkezelés lépései egy jól megtervezett folyamat, aminek a végeredménye egy magas minőségű gyökérkezelő beavatkozás.

Mikroszkópos gyökérkezelés lépésről lépésre:

1. A konzultáció és vizsgálat:

A kezelés egy konzultációval kezdődik. Dr. Török Adrienn mikroszkópos gyökérkezelő specialista alaposan megvizsgálja fogait és beazonosítja a problémát okozó fogat. (Amennyiben vizsgálathoz röntgen vagy 3D CT felvétel készítésére van szükség, akkor azt külön térítési díj fejében tudjuk elkészíteni az Ön számára a rendelőnkben)

mikroszkópos yökérkezelés lépésről lépésre

2. A kezelési terv felállítása és árajánlat készítés:

A fogászati probléma beazonosítását követően kezelőorvosa részletesen és érthetően ismeretei Önnel a probléma forrását és azt, hogy milyen kezeléssel vagy kezelés sorozattal lehet azt orvosolni. A kezelési tervet kezelőorvosa árajánlatba foglalja, amely pontosan és érthetően tartalmazza azt, hogy milyen konkrét beavatkozásokra van szüksége és mennyibe fog az Önnek kerülni. Ha már minden kérdésére választ kapott és egyetért kezelőorvosa javaslataival, akkor egy Önnek alkalmas időpontra lefoglalják az első kezelési alkalmat a kezelőorvosával.

3. A mikroszkópos gyökérkezelés első lépése – az érzéstelenítés:

A gyökérkezelés lépései közül ez első a három lépéses érzéstelenítő eljárás, amely biztosítja a fájdalommentességet az Ön számára a kezelés teljes ideje alatt. Ha a kezelt terület továbbra is érzékeny, akkor további érzéstelenítő kerül beadásra (az orvosilag indokolt szintig).

4. A mikroszkópos gyökérkezelés második lépése – a feltárás és tisztítás:

Az érzéstelenítést követően kofferdam (gumilepedős) izolálásban feltárásra kerül a kezelendő terület, azaz minimális foganyag eltávolításával hozzáférhetővé válnak a gyökércsatornák. Ezután kerül sor a gyökércsatornák alapos megtisztítására speciális ultrahangos berendezés segítségével, többszöri átöblítéssel. A tisztítás utolsó lépéseként fogászati lézer segítségével válik baktériummentessé a kezelt csatorna.

5. A mikroszkópos gyökérkezelés harmadik lépése – a gyökértömés:

A megtisztított csatornákat a gyulladás állapotától függően vagy gyógyszeres töméssel látjuk el vagy végleges gyökértöméssel. Amennyiben ideiglenes tömés kerül a gyökércsatornákba, akkor egy következő kezelési alkalommal ellenőrizzük a fog állapotát és ha minden rendben van, akkor készülhet el a végleges gyökértömés. Amennyiben az orvos-szakmai szempontból indokolt, akkor egy fogászati csappal erősítjük meg a fogat, hogy megakadályozzuk annak eltörését.

6. Az esztétikus fedőtömés (betét) vagy korona elkészítése:

Miután elkészült a végleges gyökértömés, akkor kerülhet sor a fog esztétikai helyreállítására. Ennek keretében az eltávolításra került foganyag nagyságától függően készülhet esztétikus tömés (betét) vagy korona az adott fogra. Ezzel a gyökérkezelés lépései lezárulnak.

Mit kell tennie abban az esetben, ha Ön is tartós és esztétikus gyökérkezelést szeretne, amely csúcstechnológiát képviselő fogászati mikroszkóppal készül?

Ha az Ön számára is fontos, hogy a gyökérkezelése tartós és egyben esztétikus legyen, akkor jöjjön el rendelőnkbe egy konzultációra, ahol Dr. Török Adrienn mikroszkópos gyökérkezelő specialista részletesen megismerteti Önt a mikroszkópos gyökérkezelő eljárásról.

nyitva tartás
Hétfő – péntek: 08:00 – 20:00
Szombat: 09:00 – 15:00
hol talál meg minket?
IDŐPONT FOGLALÁS