Egy fog megmentése – mi erre törekszünk a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével

egy fog megmentése

Egy fogászati problémának több megoldása is van. Mi a Móricz Dentalban arra törekszünk, hogy mindent megtegyünk fogainak megmentése érdekében, ha ez orvosilag lehetséges.
A mikroszkópos gyökérkezelés abban nyújt nekünk extra segítséget, hogy egy gyulladásban lévő fog esetében is pontos képet kapunk annak állapotáról és gondoskodni tudunk a gyulladás megszüntetéséről. Egy fog megmentése összetett feladat főleg, ha egy korábban már gyökérkezelt fogról van szó. Ahhoz, hogy a kezelés sikeres legyen alaposan meg kell vizsgálni a probléma okát, ehhez a mikroszkópon túl 3D CT felvétel készítésére is szükség van.
Egy fog megmentése azzal kezdődik, hogy a gyulladásban lévő fogat tehát nem húzzuk ki, hanem mikroszkópos gyökérkezelő eljárás segítségével megtisztítjuk a gyökércsatornákat, melynek következtében megszűnik a gyulladásos állapot.
A gyulladás megszűnését követően pedig egy végleges gyökértöméssel látjuk el fogat, majd esztétikus töméssel (betéttel) vagy koronával fedjük azt be.

 

Miért jó Önnek, ha mikroszkópos gyökérkezelés segítségével kezelik fogait?

A mikroszkópos gyökérkezelő eljárások lehetővé tesznek egy olyan kíméletes megoldást, amelynek számtalan előnye van az Ön számára:

1. Elkerülheti a foghúzással együtt járó kellemetlenségeket
2. Nem kell egyetlen napot sem fogak nélkül töltenie, hiszen megmaradnak a saját fogai
3. Rágóképessége változatlan marad
4. Nem lesz szüksége költséges implantátum beültetésére vagy fogpótlásra a hiányzó foga helyén
5. Nem kell hosszú ideig várnia a végleges fogpótlásának elkészültéig (az implantátum beültetést követően a gyógyulási periódus 3-4 hónap)

egy fog megmentése

Hogyan tudhatná meg, hogy az Ön esetében egy fog megmentése lehetséges-e mikroszkópos gyökérkezelés segítségével?

Fogainak megmentése mikroszkópos gyökérkezeléssel egy hosszú távú befektetés. Mielőtt belevág, nem árt tisztában lenni a kezelés részleteivel. Ahhoz, hogy pontos képet kapjuk kezelendő fogának állapotáról, mindenképpen el kell jönnie egy személyes konzultációra egy mikroszkópos gyökérkezelésre specializálódott fogszakorvoshoz.

Ezen a konzultáción pontos beazonosításra kerül, hogy mi okozza az Ön számára a zavaró és fájdalmat okozó tüneteket és az is, hogy hogyan lehet azt úgy orvosolni, hogy közös erőfeszítéssel megtartsuk meglévő fogait.

nyitva tartás
Hétfő – péntek: 08:00 – 20:00
Szombat: 09:00 – 15:00
hol talál meg minket?
IDŐPONT FOGLALÁS