A fájdalommentesség

A fájdalommentes gyökérkezelés titkai – hogyan fog össze a szaktudás és a technológia, hogy a gyökérkezelés fájdalom nélkül teljen?

A gyökérkezelő eljárások során a fájdalommentesség a Móricz Dentalban két forrásból is táplálkozik:

1. Érzéstelenítő technikák, melyek fájdalommentessé teszik a mikroszkópos gyökérkezelést

Minden egyes gyökérkezelő beavatkozást egy három lépésből álló érzéstelenítő eljárás előz meg:

 • fogászat érzéstelenítésAnnak érdekében, hogy még a tűszúrás se okozzon Önnek fájdalmat, egy speciális, kellemes, gyümölcsös ízesítésű érzéstelenítő zselével érzéstelenítjük az injekció helyét. A zselé egy-két percen belül kifejti hatását, így már nem fogja érezni a tűszúrást
 • Az elérzéstelenített területre kezelőorvosa először csak egy kis mennyiségű érzéstelenítő szert ad be, hogy ezzel a lokális területet kezelje. Ennek célja az, hogy a teljes érzéstelenítési folyamat (maga az injekció) ne okozzon Önnek kellemetlenséget
 • Miután a lokális terület már érezhetően elzsibbadt, akkor kerül beadásra a teljes érzéstelenítő szer mennyiség. A helyi érzéstelenítő szer mennyisége (a biztonságos egészségügyi határokon belül) minden esetben igazodik az Ön egyedi érzékenységéhez. Ha tehát a beavatkozás közben mégis fájdalmat érezne, akkor további érzéstelenítő szer kerül beadásra.

2. A fájdalommentes gyökérkezelés másik forrása a modern technológia

Rendelőnkben a mikroszkópos gyökérkezeléshez olyan eszközöket és berendezéseket használunk, melyek lehetővé teszik a kíméletes, de minőségi, kompromisszumok nélküli beavatkozásokat.

gyökérkezelés röntgen CT

Csúcstechnológiát használó eszközeink a következők:

 1. Zöld technológiával működő 3D CT berendezésünk a pontos diagnózisért
 2. Fogászati mikroszkóp a precíz gyökércsatorna feltárás kedvéért
 3. Gyökércsatorna átöblítő eszközök a tiszta gyökércsatornákért
 4. Gyökércsatorna hossz bemérő készülék, hogy a gyökértömés biztosan a gyökércsúcsig tartson
 5. Ultrahangos gyökércsatorna tisztító berendezés, a baktériummentes környezetért
 6. Fogászati lézerberendezés a sterilitás legmagasabb fokának eléréséért
 7. Gyökértömő berendezés a hosszú távú megoldásokért

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné, hogy az Ön gyökérkezelő beavatkozása is fájdalommentes legyen?

fájdalommentes gyökérkezelésHa az Ön számára is fontos, hogy a gyökérkezelés fájdalom nélkül teljen, akkor jöjjön el rendelőnkbe egy konzultációra, ahol Dr. Török Adrienn mikroszkópos gyökérkezelésre specializálódott fogszakorvos részletesen megismerteti Önt a fájdalommentes gyökérkezelés titkával.

nyitva tartás
Hétfő – péntek: 08:00 – 20:00
Szombat: 09:00 – 15:00
hol talál meg minket?
IDŐPONT FOGLALÁS

  vélemény ikon
  D. Erika

  Török Doktornővel való ismeretségem még az egyetemi éveire vezethető vissza. Ha valakinek, akkor Neki maximálisan bízom a hozzáértésében, a tudásában és életem során Ő az egyetlen olyan fogorvos, akinek félelem nélkül ülök be a székébe. Mivel a bölcsességfogam sajnos megérett a kivételre, a doktornő tovább irányított szájsebész kollégájához. Dr. Schandl András Doktor Úr egy ízig-vérig profi! És a humora sem megvetendő! Eddigi mottóm: – Inkább 3 szülés, mint egy fogászati kezelés! Elmondhatatlanul féltem a bölcsességfogam kivétele előtt; reszkettem, mint a nyárfalevél, ezt az asszisztensnője is egyből látta rajtam… Szerencsére a Doktor Úrnak humorával, gyorsaságával és szakszerűségével sikerült feledtetnie velem minden kellemetlenséget! Az asszisztensnője is egy bűbáj, nagyon odafigyelnek mindketten a pácienseikre.

  Bátran ajánlom Őket és a rendelőt is bárkinek!

  vélemény ikon
  Adrienn

  Mivel egy korábban máshol elvégzett gyökérkezelés helyrehozatalát kellett megoldani, így nem volt kérdés, hogy a mikroszkópos gyökérkezelést választom. Nagyon szimpatikus volt Török doktornő már a konzultáción is, mindent alaposan megbeszéltünk. A kezelés jól sikerült a doktornő nagyon precízen végezte el a beavatkozást.

  A jövőben ha újra gyökérkezelést kellene alkalmazni valamelyik fogamon, nem kérdés, hogy újra a doktornő segítségét kérném.

  Jó szívvel ajánlom bárkinek.

  vélemény ikon
  T. Helga

  Három fogamon végzett mikroszkópos gyökérkezelést Adrienne doktornő. Mint a legtöbb ember, én is féltem a gyökérkezeléstől, de ennek ellenére kellemes tapasztalataim voltak a beavatkozás alatt: a doktornő jó hozzáértése, figyelmessége, óvatossága könnyen átsegített a nehezebb pillanatokon majdnem fájdalommentesen.

  Hálásan köszönöm az alapos és kemény munkát, és azt, hogy megmentette számomra a már-már elveszettnek hitt fogaimat.
  Elégedetten hagytam el a rendelőjét.
  Még egyszer köszönöm a munkáját!

  vélemény ikon
  S. Zsolt

  Amikor elmentem kontrollra az itteni (Holland) fogorvosomhoz, ránézett a friss röntgenre, és azt mondta:

  “Wow, hát ez a gyulladás rengeteget javult, nem tudom ki csinálta, de minden elismerésem, profi munka!”

  vélemény ikon
  K. Ferenc

  Reumatikus fájdalmak miatti góckeresés során derült ki, hogy egy 3 gyökerű nagyőrlő fogam évekkel korábbi gyökértömése nem megfelelő. Az egyik, szinte 90 fokban elhajló gyökér csak félig volt tömve és a gyökércsúcsnál nagy térfogatú gyulladás alakult ki. A fogorvos – aki általában kezel – túl kockázatosnak tartotta és nem vállalta a gyökértömés korrekcióját. A fog kihúzását tartotta az egyetlen lehetőségnek.
  Az interneten találtam meg a mikroszkópos gyökérkezelést és dr. Török Adriennt. A részletes és közérthető leírás alapján rögtön láttam, hogy ez a megoldás.
  A kezelés során minden remekül ment. Nagyon nehéz volt a majdnem 90 fokban meghajlott gyökér végéig eljutni. De Török doktornő magabiztosságán végig érezhető volt, hogy tudja mit csinál és rendelkezésére állnak az eszközök, amelyekkel meg fogja oldani a problémát. Az eljárás egyáltalán nem volt fájdalmas vagy kellemetlen.
  A kezelt fogam azóta is kifogástalanul viselkedik, mint egy négyes híd egyik pillére. Ha nem lett volna a mikroszkópos gyökértömés lehetősége, egy hosszadalmas és fájdalmas implantációnak néztem volna elébe.

  Nagyon hálás vagyok Török doktornőnek, hogy ezt elkerültem.